Follow me on Twitter

  • b-flickr

Follow me on Flicker

Photo by Jacob Stage.

Koreograf Kasper Ravnhøj

Mute Comp. Physical Theatre

 

Udnævnt til Dancer of the Year af det tyske Yearbook of Tanz Magazine i 2011. I 2013 nomineret til en Reumert som Årets Danser.
I 2014 koreograferede til den Reumertvindende forestilling ´Metamorfoser´ med instruktør Elisa Kragerup, Det Røde Rum, Det Kongelige Teater.

 

Læs interview med Kasper Ravnhøj

 

En forestilling af Kasper Ravnhøj er en danseteateroplevelse i krydsfeltet mellem dans, live musik, performance, rå fysikalitet og slam poetry  – ofte tilsat en forløsende humor. Værkerne afspejler Ravnhøjs eklektiske verdenssyn og hans personlige fascination af det moderne menneskes ypperlige evne til at spænde ben for sig selv. Med afsæt i samtiden (og ofte på et politisk eller samfundskritisk bagtæppe) kredser hans værker om nogle tilbagevendende temaer; eksistens, mytologi, religion, menneskets grundlæggende drivkraft og skyggesider.

 

Kasper Ravnhøj arbejder med et internationalt cast af musikere og performere med forskellig træning, baggrund, nationalitet og fysik. Men i stedet for at forsøge at ensrette dem, mobiliserer han deres individuelle styrker og særegenheder. Resultatet er et fortættet kunstnerisk udtryk med mange lag, som væver sig ind og ud af hinanden, til tider foruroligende og teatralsk, men mere som et netværk af billeder end som egentlig fortælling. Og altid leveret med en rå fysisk energi, som virker fuldstændig håndgribelig og dog for kompleks til at kunne fastholdes.

 

Kasper Ravnhøj har vundet stor anerkendelse både som koreograf og som danser. Hans karakteristiske bevægelsessprog rummer et intenst nærvær, en ekstrem fleksibilitet og flydende lemmer, der tilsyneladende kan vride sig i alle retninger - selv med vrangen ud.

 

 

Om Mute Comp. Physical Theatre

 

Mute Comp. Physical Theatre har siden 1999 markeret sig nærmest eksplosivt på den danske danseteaterscene. Kompagniet har begejstret publikum med subtile og figurative forestillinger gennem et forfriskende originalt og tilgængeligt bevægelsessprog, som spænder over alt fra slapstick til mørk melankoli. Mute Comp. Physical Theatre har vundet en lang række priser og står idag på det danske danseteaters absolutte forgrund.

 

Mute Comp. beskæftiger sig med urbane temaer og tendenser i værker, der kombinerer teater, moderne dans, live musik, slam poetry, kampsport og crash dance; ofte tilsat en forløsende sort humor, som skaber et unikt og markant men meget tilgængeligt scenesprog. Mute Comp. Physical Theatre udfordrer kroppen med et risikobetonet scenesprog, som bevæger sig på kanten af det fysisk mulige.

 

Baggrund: I 1999 stifter Kasper Ravnhøj dansekompagniet Mute Comp. Physical Theatre sammen med koreograf, danser og skuespiller Jacob Stage. Kompagniet skaber siden en række større ensembleværker, som kaster flere Reumert-nomineringer og internationale priser af sig. De turnerer nationalt og internationalt i bl.a. Sverige, Norge, Frankrig, Bulgarien, Litauen, Irland, Syrien, Macau, USA, Rusland og Egypten m.fl. Herudover varetager kompagniet en lang række andre aktiviteter såsom undervisning, workshops, master classes, deltagelse i messer og politiske netværksmøder, produktion af dansefilm, medvirken i andre kunstneriske projekter, koreografisk konsultation, mv.